Ana sayfa Vaka Analizleri Diyabetli Hasta Vaka Analizi

Diyabetli Hasta Vaka Analizi

PAYLAŞ
Diyabetli Hasta Vaka Analizi
Diyabetli hasta vaka analizi

Diyabetli Hasta Vaka Analizi

HASTANIN GEÇMİŞİ-HİKAYESİ

  • Hasta (İ.D.) birden fazla komplikasyonu içeren insilüne bağımlı bir diyabeti olan 49 yaşında erkek
  • Kilosu : 85 kg
  • Boyu:175 cm
  • Vücut Kitle İndexi : 27,7 ( fazla kilolu)

Hasta 10 senedir diyabet hastası , 3 senedir insülin pompası kullanıyor. İki ay içerisinde iki defa grip geçirmiş.

By-pass ameliyatı geçmişi var. Hipoglisemi atakları yaşıyor.

Pompa tedavisi: humolog + lantus kombine almış.  Daha sonra insülin pompası kullanmaya başlanmış.

Laboratuvar Sonuçları (13.11.2015)

  •  Glukoz     200   H    mg/dl  70-110
  •  ALT          113   H    U/L      0-50
  •  Kreatinin   1,6    H    mg/dl   0-1,2
  •  HDL           37    L     mg/dl   40-80
  •  Trigliserid   266   H    mg/dl    0-150
  •  AST             62    H    U/L       0-50
  •  GGT             58   H    U/L        0-50

Laboratuvar CBC Sonuçları:

  • PCT 0,208 H    %  0-0
  • PDW 16,7 H    %   0-0
  • RDWSD 37,6 H           11,5-15,5
  • NE 4,9 H    10^3 /ml   2,2-4,8
  • EO 0,2 H     10^3 /ml   0-0
  • GLUKOZTOK
  • Post prandial k.ş :340 H mg/dl    0-140
  • HBA1C : 8,8 H %     4-6

 Laboratuvar Sonuçları: (17.03.2015)

  • ALT 90 H       U/L      0-50
  • AST 56 H       U/L      0-50
  • Kreatinin 1,3 H       mg/dl   0-1,2
  1. 13.11.2015 tarihinde yapılan tetkiklerde kreatini 1.6 gelen hastaya janumet başlanmıştır.
  2. Üç gün sonra kontrole gelen hastanın kreatini 1.3 e düşmüştür.
  3. Hastaya D vitamini başlanmıştır.

Diyabet Hemşiresinin Yapması Gereken Uygulamalar için TIKLAYINIZ.

 

Bir önceki yazımız olan Çocuk İstismarının Saptanmasında Hemşirenin Rolü başlıklı makalemizde çocuk istismarı ve hemşirelik dersleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumu Gönder

Please enter your comment!
İsminiz